Fira i Festes de Gandia

El cartell de la Fira

José Gallego Gallego naix a Gandia el 1980. L’any 1998 dissenya i elabora la seua primera falla infantil a Gandia, i així comença una carrera professional com a artista faller, que enguany complix 25 anys.

La seua obra efímera ha sigut exposada en diverses ciutats, i destaquen els tres premis a la millor falla infantil de la comissió de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal de València i quatre primers premis consecutius en la Secció Especial de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant.

A partir del 2020 funda la marca Ales Mans, realitzant treballs de disseny, obra gràfica, il·lustració i pintura mural. Destaquen la portada de la revista Cendra, núm. 29, el cartell de les festes del barri valencià de Sant Isidre i la pintura mural situada en el hall de l’hotel Benidorm Plaza.

La intenció de l’autor ha sigut dissenyar un pregó gràfic, un cartell anunciador fresc, amb colors alegres i cridaners.

Quasi inevitablement, tots els camins de la Fira i Festes porten al passeig de les Germanies, i per això les seues línies són les que ens acosten al cartell.

Amb les lletres com a protagonistes, i fusionant-se amb elles, trobem el genuí i graciós El Tio de la Porra, que convida a tota la ciutadania, i visitants, a sumar-se a les festes de la ciutat.

Els tambors ens parlen del nostre record infantil quan esperaven il·lusionats en el col·legi el so dels tambors acostar-se.

A tot el conjunt l’envolten uns focs artificials, en l’explosió central dels quals es troba l’estrela o cometa de sis puntes característica de l’escut de Gandia.