Fira i Festes de Gandia

La Fira i Festes més especial

Setembre de nou, i amb l’arribada de la tardor, l’arribada de la nostra Fira, la Fira i Festes de Gandia. Si sempre són dates especials i assenyalades per a tots, que donen inici a un nou període i moltes vegades a nous desafiaments, enguany encara ho és més per a mi. Esta Fira i Festes és un dels meus primers grans reptes apassionants com a regidora delegada de Cultura, Fira i Festes i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia.

Sens dubte és un plaer i una enorme responsabilitat per a una persona que estima la cultura i la nostra ciutat tindre esta meravellosa i encoratjadora tasca, ja que esta celebració està en l’imaginari, la identitat i les arrels de tots els gandians i gandianes des de ben menuts.

Només vaig assumir la responsabilitat de formar part d’este Govern i posar-me al capdavant d’esta Regidoria, vaig començar a treballar amb els tècnics del departament de la Fira i Festes amb una missió clara: que esta Fira mantinga la seua essència oberta i participativa, la seua personalitat, la tradició i la màgia que l’envolta, i que, a més, siga posant al centre els veïns i veïnes.

La Fira sempre s’associa a records i experiències, i, per a mi, esta Fira sempre serà especial, ja que és la primera que viuré des d’una posició de servei públic, des de la responsabilitat de la corporació municipal.

Esta Fira vol ser, de nou, una Fira feta entre tots i totes, i per a tots i totes. I per a aconseguir-ho hem de consolidar el treball fet en les anteriors legislatures i continuar mirant al futur, amb noves idees i propostes que l’òbriguen encara més a la gent, a veïns i veïnes i a totes les persones que venen a disfrutar amb nosaltres d’estos dies festius. Perquè està clar que una de les claus del model de Fira que coneixem és la seua capacitat d’evolució constant des de la base de la tradició.

De la mateixa manera que esta Fira serà personalment especial, vull que ho siga per a tots i totes els que ixen al carrer a disfrutar del retrobament amb la ciutat. L’hem preparada i cuidada fins a l’últim detall amb l’esperança que així siga i amb un objectiu ambiciós, però que, de segur, amb treball, dedicació i entre tots podrem aconseguir que la Fira d’enguany siga la primera de moltes millors que vindran.

Bona Fira i bones festes! Ens veiem al carrer.

Balbina Sendra Alcina
Tinenta d’alcalde i regidora de Cultura,
Fira i Festes i Biblioteques