Fira i Festes de Gandia

El cartell de la Fira i Festes de Gandia 2024

L’autora del cartell, Margarida Riggio Albors va nàixer a Gandia l’any 1992 i va estudiar el grau de Belles Arts a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, on va decidir enfocar la seua carrera artística cap al dibuix, la pintura i la il·lustració.

Actualment, treballa com a freelance fent encàrrecs de disseny de cartelleria, llibre il·lustrat, mural, habitualment retrats i il·lustracions personalitzades, tant per a entitats públiques i privades com per a particulars.

Entre les seues obres, destaquen la felicitació de Nadal que l’Ajuntament va fer en 2021; els cartells de la sèptima i l’octava edició del Pride a Gandia o la portada i il·lustracions interiors de la revista Marxuquera al peu del Mondúver.

A més, en 2021, va guanyar el I Premi Il·lustració Homenatge a la Paraula del CEIC Alfons el Vell, gràcies al qual va tindre el plaer d’il·lustrar el llibre en homenatge a Ignasi Mora La roda dels somnis.

Respecte al contingut, va fer la il·lustració inspirant-se en els records del que a ella més la impactaven i li agradaven quan era menuda, és a dir, «eixa sensació de tindre un personatge com el Tio de la Porra fent-ne de les seues per tota la ciutat, i portant l’alegria i les ganes de començar la festa, tant a xiquets i xiquetes com a majors». «Jo sempre em fixava moltíssim en com el personatge transmetia eixa energia amb els seus balls coreografiats i els moviments de la porra tan característics, i és el que he volgut plasmar a través del cartell».